Kansas Association of Mappers

Secured Web App Login

  • 08 Feb 2022 11:42 AM
    Message # 12584644
    Tyler Fleming (Administrator)

    The login window for our secured web app built with WABDE looked like this (the screenshot below), before our enterprise 10.9.1 update and WABDE v2.23 update.

    TylerFleming1_0-1644341307729.jpeg

    After the enterprise 10.9.1 update AND the Web AppBuilder DE v2.23 update (to match 10.9.1), our secured web app sign-in window looks like this -

    TylerFleming1_1-1644341319388.png

    This Web App needs to be secured so it contains a web map that is shared only with members of the organization.

    How do I get the login window back to the way it was?


  • 10 Feb 2022 8:56 AM
    Reply # 12589946 on 12584644
    Tyler Fleming (Administrator)

    Solution from JoshKalovGIS:

    If I remember right, the second sign in box shows up when you are using secured maps/layers but the App isn't officially/properly registered with your Portal (or AGO).

    Are you deploying the app to a server or accessing it directly from the wab dev edition url? If you are deploying, I assume at some point you had registered the application with your Portal and then copied the AppID to the config.json file of your app (following the instructions for deployment). I would first check if the appId got wiped out from the config.json when you updated WAB Developer edition and redeployed the app.


  • 11 Feb 2022 9:02 AM
    Reply # 12592501 on 12584644
    Lee Allen (Administrator)

    Thanks for posting the solution.

© 2022 Kansas Association of Mappers | kamappers@gmail.com | PO Box 3788 | Lawrence, KS 66046-0788 | Site DisclaimerJoin us on LinkedIn!

Powered by Wild Apricot Membership Software